Lukk

Velg test og logg inn

Får du ikke logget inn? Klikk her

MAP-X

Hva er MAP-X?

MAP-X er basert på Femfaktormodellen og Assessios Test MAP. Der MAP kartlegger et individs personlighet, så gjør MAP-X det mulig å se hvilke risikoadferder en person kan utvise.

Hva kan MAP-X brukes til?
MAP-X gir deg et objektivt beslutningsunderlag som kan hjelpe deg med å velge mellom kandidater i en rekrutteringsprosser, identifisere avsporingstedensenser i lederskap, sammenstille høytpresterende teams og gi innsikt i et individs utfordringer.

Hva måler MAP-X?
MAP-X måler ekstreme sider ved et individs personlighet. Resultatet kan hjelpe deg å forutse en persons risikoadferder.

Les mer om MAP-X

Utviklingen av MAP-X

Det er ingen tilfeldighet at det er nettopp forskeren, psykologen og forfatteren Tomas Chamorro-Premuzic som har utviklet MAP-X sammen med Assessio. Han er ikke bare tidligere adm.dir. i Hogan, et selskap som jobber med personlighetstester for rekruttering, men også en av verdens beste psykometrikere. Tomas Chamorro-Premuzic har også gitt ut boken «Why do so many incompetent men become leaders? (And how to fix it)» om hvorfor vi trekkes mot karismatiske, men inkompetente ledere.

– Én grunn til at mange inkompetente menn blir ledere, er vår manglende evne til å skille mellom selvtillit og kompetanse. Vi innbiller oss at selvsikre personer har større potensial som ledere, men i virkeligheten er det liten sammenheng mellom selvtillit, altså hvor god du tror du er, og kompetanse, altså hvor god du egentlig er. Vi har også en forkjærlighet for karismatiske ledere som er sjarmerende og underholdende, sier Tomas Chamorro-Premuzic.

Se også hans TEDx Talk om dette tema.

Personvern og cookies