Lukk

Velg test og logg inn

Får du ikke logget inn? Klikk her

Når personligheten vår begynner å jobbe mot oss

Lansering av MAP-X

17. oktober inviterer vi til storstilt seminar for å feire lanseringen av MAP-X. Her vil det bli tankevekkende innlegg fra de anerkjente amerikanske psykometrikerne Reece Akhtar og Uri Ort, så vel som den norske HR-guruen Olav Haraldseid, med friske perspektiver på bruk av arbeidspsykologiske verktøy i både seleksjon og utvikling. Vi vil også samle representanter fra McDonald’s, Teft og DnB til et spennende panel knyttet til denne tematikken. Du vil selvfølgelig også få inngående informasjon om MAP-X, samt mulighet til å selv prøve produktet. Det vil også serves lunsj og forfriskninger i herskapelige omgivelser sentralt i Oslo.

Tid: 17. oktober, 10:00 – 15:00
Sted: Gamle Logen, Oslo

Alle som deltar vil få 20 % rabatt på sertifisering i MAP-X

Seminaret er kostnadsfritt, men no-show vil bli belastet med 500,-
Siste frist for avmelding er tirsdag 15. oktober kl 11.00.

Velkommen!

Foredragsholdere og paneldeltagere:

Tomas Chamorro-Premuzic
Tomas er en internasjonal autoritet innen psykologisk profilering, talent managment, lederutvikling og people analytics. Han er Chief Talent Scientist i ManpowerGroup, var med å grunnlegge Deeper Signals og Metaprofiling, og professor i bedriftspsykologi ved både University College i London, og Columbia University. Han har tidligere hatt akademiske stillinger ved New York University og London School of Economics, og holdt forelesninger ved Harvard Business School, Stanford Business School, London Business School, Johns Hopkins, IMD og INSEAD, og har i tillegg vært CEO i Hogan Assessment Systems. Tomas har utgitt ni bøker og over 130 forskningsartikler, som gjør ham til en av de mest profilerte samfunnsvitenskapsmennene i hans generasjon.

Olav Haraldseid
Olav jobber i dag som Partner i Bønes Virik Executive Seach, hvor han er spesialisert innen lederrekruttering og -utvikling. Han var tidligere HR- og konserndirektør for både Statoil, Norgesgruppen og Cirkel K samtidig som han jobbet med en rekke spennende oppdrag ved siden av. Han er en av Norges fremste eksperter på endringsledelse og har dyp kunnskap om hvordan man kan skape en organisasjonskultur som fremmer prestasjon hos de ansatte.

Kari Hanne Holland-Hverven
Kari Hanne er utdannet diplomøkonom innen varehandel fra BI, og har mastergrad i Personell and Development. Hun har over 10 års erfaring innen HR og rekruttering, og jobber med strategisk og operativ HR. Kari Hanne har utviklet rekrutterings- og onboardingsprosesser i McDonald’s og har et stort engasjement for å sikre at lederne har gode rekrutterings-og onboardingsverktøy.

Ole A. Janzso
Ole er partner i rekrutterings- og rådgivningsbyrået Teft. Siden 2004 har han jobbet operativt med testing og utvelgelse av spesialister og ledere til medie- og kommunikasjonsbransjen.

Guri Larsen
Guri Larsen er fagsjef rekruttering i DNB. Hun er medlem i sertifiseringskomiteen for rekrutteringsstandarden og sitter i Aftenposten sitt Jobbekspertpanel. Hun har 20 års erfaring fra rekruttering, og i 16 av disse har hun drevet rekrutteringsselskap.

Personvern og cookies