Lukk

Velg test og logg inn

Får du ikke logget inn? Klikk her

Invester i de rette menneskene

Med Assessios personlighets- og evnetester finner du de riktige kandidatene for å utvikle og skape suksess i virksomheten din, sier Pernille Husebye, daglig leder i Assessio.

Assessio har investert millioner i å utvikle Ascend og er i dag fremst i bransjen med å tilby treffsikre tester i en unik og brukervennlig digital løsning, sier Pernille Husebye, daglig leder i Assessio.

– Våre personlighets- og evnetester gir deg et bedre beslutningsgrunnlag for å rekruttere riktig, sier Husebye. Stadig flere selskaper ønsker å ta i bruk komplementære rekrutteringsmetoder for å unngå at det bare er magefølelsen i seg selv som avgjør.  
Hun opplever ofte at det er behov for mer kunnskap blant bedriftsledere om hvilke egenskaper som driver prestasjon og hva som ligger bak suksessen i virksomheten. Det er her Assessio kan bidra med å finne ut sammenhengen mellom personlige egenskaper og faktisk arbeidsprestasjon.
– Hva kjennetegner den beste medarbeideren i virksomheten din? Formell kompetanse er ikke alltid det viktigste. Personlige egenskaper som pålitelighet, drivkraft, stresstoleranse og naturlig serviceinnstilling viser seg å være minst like viktig for å lykkes, sier Husebye. Derfor bør dette være en sentral del av enhver rekrutteringsprosess.

Optimal brukervennlighet
Hos Assessio er personlighets- og evnetestene samlet i den digitale løsningen Ascend.

– Kjernen i løsningen er optimal brukervennlighet.

Ascend kan enkelt integreres i ulike rekrutteringssystemer slik at all kandidathåndtering, inkludert testing, skjer i ett og samme system. Den digitale løsningen er intuitiv og enkel å bruke og utvikles kontinuerlig. Dette er viktig både for dem som skal administrere løsningen og for jobbsøkerne, sier Husebye.

Assessio er Nordens ledende testleverandør og har flest DNV GL-sertifiserte tester på markedet.

Med Assessios løsning oppnår du:
– Reduksjon av tidsforbruk i rekrutteringsprosessen
– At du bruker tiden på de riktige kandidatene
­– Utvelgelse basert på objektive kriterier
­­– Færre feilansettelser og lavere turnover
­– Økt omsetning og bedre resultat

Skrevet av Gerd Vidje for Kapital i august 2019


Personvern og cookies