Lukk

Velg test og logg inn

Får du ikke logget inn? Klikk her

9 fordeler ved å bruke personlighetstester når du rekrutterer

Snu opp ned på rekrutteringsprosessen og legg personlighetstesten først! Slik finner du raskere kandidatene med driv, pågangsmot og egenskapene du er på jakt etter. For det er ingen selvfølge at menneskene med de beste CV-ene er best egnet til jobben.

Når du skal ansette en ny medarbeider er det fornuftig å bruke personlighetstester så tidlig som mulig i rekrutteringsprosessen. Dermed er det ingen risiko for at du går glipp av gull-kandidatene.

– Halvparten av alle rekrutteringsbeslutninger blir tatt på feil grunnlag, fordi de baserer seg på unødig høye krav til erfaring eller en spesiell utdannelse. Problemet med å kun basere prosessen på erfaring og utdannelse, er at dette bare forteller om hvordan søkerne har prestert tidligere.  Det sier ingenting om hvordan de vil prestere i fremtiden, forteller Alex Tidgård, organisasjonskonsulent og produktutvikler hos Assessio.

Han anbefaler i stedet å senke kravene i annonsen, og heller teste alle som viser interesse.

– Etter hvert kan du fokusere på kandidatene som matcher stillingen best. Dette gir et betydelig bedre beslutningsgrunnlag, og kvaliteten på søkerne kan bli mange ganger bedre sammenlignet med tradisjonell rekruttering. I tillegg kan du spare mye tid, vi har hjulpet en rekke organisasjoner med å redusere tidsforbruket i hver prosess med opptil 60 prosent.

Alex Tidgård

Tester gir et tydeligere bilde av søkere.

Å utelukkende basere seg på en CV og et personlig brev gjør det vanskelig å få et riktig bilde av en person. Det er mange som kaller seg ambisiøse, strukturerte og nysgjerrige – men hva er det som egentlig ligger bak ordene?

– En test som MAP, som kartlegger personlighet, viser tydelig hva som skiller Lisa og Michel og hvem som passer best for akkurat den stillingen, sier Alex Tidgård og fortsetter:

– En annen positiv effekt er at informasjonen fra testen kan bli en del av utviklingsplanen, slik at både du og den nye kollegaen din kan få det beste ut av hverandre.

Her er de 9 fordelene:

  • Lettere å få en riktig match

Personlighetstester gjør det lettere å koble riktig person til riktig stilling, og kan gi et bedre resultat enn ansettelser basert på lang erfaring eller utdannelse. Å utelukkende basere seg på en CV sier ingenting om hvordan personen vil prestere i fremtiden.

  • Du sparer tid

Både testen og resultatet kan gjøres raskt. Dette sparer tid for alle.

  • Det fører til konkrete tilbakemeldinger

Det er lett å gi konkret feedback på både testen og beslutningsprosessen til kandidatene, uansett om de kommer videre eller ikke.

  • Mer fleksibilitet for søkere

Kandidatene kan gjennomføre testen når det passer dem best, og gjennomføre den der de befinner seg. Slik trenger de ikke å ta fri, slik de må gjøre det i en klassisk søknadssituasjon.

  • Alle får like forutsetninger

En standardisert rekrutteringsprosess motvirker fordommer og gir alle søkere som tilfredsstiller kravene like forutsetninger, uansett bakgrunn.

  • Danner et godt grunnlag for en utviklingsplan

Innsikten personlighetstesten gir kan brukes som basis for en utviklingsplan. Dette gjør det lettere for den nye kollegaen din å gjøre en så bra jobb som mulig.

  • Du finner riktig person for stillingen

Personlighetstester finner kandidater du ellers hadde gått glipp av. Senk de tradisjonelle kravene til erfaring og utdanning – våg heller å satse på personligheten som matcher jobben best.

  • En sikker vei til økt trivsel

Personlighetstester reduserer sjansen for feilansettelser. Dette fører til økt trivsel og mindre sykefravær.

  • Et effektivt tillegg til intervjuet

En personlighetstest er et verdifullt tillegg til et personlig intervju. I intervjuet kan kandidaten fortelle om hvordan hun eller han har håndtert tidligere hendelser og situasjoner, og sammen med resultatet fra testen vil dette gi et bra bilde på hvordan personen sannsynligvis vil oppføre seg i lignende situasjoner i fremtiden.


Personvern og cookies